Tang og tare på Ølberg

Torsdag 7. mai åpnet myndighetene for at grupper på mer enn fem personer kunne møtes igjen. Da var Jærsoppen klar.

Vi hadde invitert til sanking av tang og tare på Ølberg. Akkurat denne dagen var perfekt i forhold til lavvann.
Heldigvis var været også perfekt.

Vi ble totalt 14 personer inkludert Gunn Jensen Grefstad som var turleder. Hun delte sin kunnskap og erfaring med oss andre.

Det var herlig å komme ut på tur sammen med andre. Alle fikk med seg en del de kunne smake på. Det ble funnet stortare, fingertare, sukkertare, sauetang, søl, grisetangdokke, remtang, havsalat og sikkert mer som vi ikke fikk oversikt over.
Her er noen bilder av fangsten som ble tørket og puttet på glass.

Her er noen lenker til nettsteder med mer informasjon:

https://tv.nrk.no/serie/norge-naa/201904/ENRK10040219

https://tingmedtang.no

https://jaersoppen.soppognyttevekster.no/tang-og-tare/

For de som er interesserte i bøker:

Oppskrifter finner du i «Sjømat fra fjæra» av Stein Mortensen, Arne Duinker og Fredrik Hald. Den kan blant annet kjøpes her:

https://www.adlibris.com/no/bok/sjomat-fra-fjara-9788292496138?gclid=CjwKCAjwqdn1BRBREiwAEbZcR0nn97WqwDLVdOFZRUpSof0r15N4ulW10G1rzS9liPokXb5reMHgeBoCIz8QAvD_BwE

«Alger i farger» av Jan Ruenes er et godt oppslagsverk med beskrivelse og bilder av 102 arter. Her er ingen oppskrifter men den er god å ha når du skal bestemme hva du har funnet. Den kan blant annet kjøpes her:

https://www.ark.no/boker/Jan-Rueness-Alger-i-farger-9788278580066