Spiselige grønne vekster på Eigerøy 3. mai

Det var en super dag å møtes på Eigerøy ved Egersund og en nydelig strand for å utforske hva som gror i fjøra. Og det var et utrolig mangfold uten å gå mil etter mil! Så det myldret rundt oss med både kjent og ukjent for deltakerne. Veldig hyggelig å få med en botaniker som spratt rundt i terrenget for å finne flere arter. Tusen takk skal du ha!

Sånn alfabetisk så fant vi bjørk, bringebær, burot, einer, engfiol, engsyre, furu, geitrams, gjetertaske, gran, groblad, hvitkløver, høymol, klengemaure, kvann, løvetann, marikåpe, rogn, ryllik, rynkerose, sisselrot, skjørbuksurt, smalkjempe, småsyre, strandkjempe, strandmelde, vassarve, vinterkarse. Joda det var flere som rød jonsokblomst og det jeg sa i gamle dager var strandnellik (ikke mat da) tittet frem og heter nå fjærekoll. Og så så vi også antydning til en eller annen vikke… de var så små!

Forskjellig lektyre ble lagt fram, det var og litt snakk om det som finnes av tang og tare som vi kunne se langs ruta. Så var det å sanke og smake det som var plukket, kombinere med ost, salat og dressing. Jeg håper at alle fikk en god opplevelse, mange smil var det til slutt!

Tusen takk for turen og vel møtt til nye eventyr!!!