Sopptreff på låven til Anne

Prøveeksamen for kandidater til soppsakkyndigprøven

Lørdag 11. september hadde vi et uformelt sopptreff på låven til Anne Tollefsen. De som er kandidater til soppsakkyndigeksamen, de soppsakkyndige og kartleggingsgruppa var invitert. Det var mest kandidater som kom, men noen soppsakkyndige og kartlegger fant også veien til låven.

Noen av deltakerne hadde sanka sopp i flere dager, i tillegg hadde de fleste gått tur samme dagen i forkant av samlingen. Vi hadde fått bidrag fra Marlena Hamre og forbundet sentralt hadde sendt oss noen sopper som vi ikke finner her. Det er tørt på østlandet, så de fant ikke så mange av de vi ønska oss, men det var veldig kjekt å få se forskjellen på franskbrødsopp og fåresopp.

Soppen ble fordelt på papptallerkner og navnsatt. Det ble nærmere 90 arter. Kandidatene fikk tid til å studere soppen mens vi fikk servert deilig gresskarsuppe med focacciabrød som Anne Tollefsen hadde laga og chillimarinerte judasører fra Li Zhang.

Så ble navnelappene fjerna mens en rask fasit ble laga. Andreas Krogevoll Svensen hjalp til med å verifisere at vi hadde bestemt riktig. Kandidatene fikk så mulighet til å teste seg selv. Både de som skal gå opp i år, og de som vil vente litt er kjempeflinke, så vi håper på et godt tilskudd av soppsakkyndige de neste åra.

Takk til alle som var med på å gjøre dette til et flott arrangement. Spesiell takk til Anne Tollefsen som stod lot oss bruke låven og som stod for bevertningen, rigging og rydding.

De som deltok var: Christina Skjæveland, Marit Lea, Hilde Marie Dybing Johnsen, Li Zhang, Elena Mann, Erlend Guttormsen, Anne Tollefsen, Bodil Lima, Anne Marit Myking, Andreas Krogevoll Svensen og Kari Blikra. De fleste er på bildene under.