Foto: Hilde Marie Dybing Johnsen

Plukk! Studer! Spis! 22. mai

Denne gangen gikk turen til Alsvik

Vi var veldig heldige med været og lokasjonen. Gapahuken på Alsvik er et supert sted å samles enten det er sol eller regn!

Nytt siden sist var å sette opp et lite vaskestativ.  De enkelte team fikk kort med bilder av nyttevekster og oppgave med å gå å finne disse. Så fikk de henge veksten opp med klesklype på stativet sammen kortet. Da var det også lett for alle å studere de forskjellige vekstene andre hadde funnet. Så var det å studere, diskutere og lære. Det ble ca. 25 forskjellige arter som hang på stativet til slutt.

Det var en veldig varm dag så det var ikke stemning for å koke maten, men hadde med skvallerkålpesto og løvetannsirup. Det var ingredienser til å lage grønn salat med tilbehør.

Dette kurset holder vi flere av i løpet av sesongen. Kurset er laget for at voksne og barn skal ta det sammen. Foreldre, besteforeldre, onkler, tanter eller gode naboer – med egne eller andres barn. Barn elsker å sanke – og når de har funnet maten selv er de mer enn villige til å smake! Gjennom dette kurset kan den oppvoksende slekt få respekt for naturen og forstå at maten vår ikke trenger å komme fra butikken. Kurset gir deg alle disse mulighetene:
  • Lær å gjenkjenne utvalgte ville matplanter og spiselige sopper med vår turleder ute i naturen.
  • Lag mat utendørs på åpen flamme av det dere finner
  • Les og lær om andre spiselige planter og sopp og alt du kan bruke dem til i boken Plukk! Studér! Spis!
  • Bruk kurset til å se og lære på en visuell måte. Den består av mange korte filmer som du kan se i den rekkefølgen du ønsker – eller følge vårt forslag.