Velkommen til Jærsoppens side!
Jærsoppen er en forening for alle i Sør-Rogaland som er interessert i sopp og nyttevekster. Foreningen ble startet i 1992. Vi holder jevnlige møter og kurs, og arrangerer turer. Alle som er interesserte kan møte opp!
Jærsoppen er tilknyttet Norges sopp- og nyttevekstforbund og er en frivillig organisasjon, så vi er helt avhengig av våre medlemmer for å opprettholde vårt brede tilbud på kurs og turer om sopp og nyttevekster, samt soppkontroller om høsten. Derfor må noen av våre tilbud være forbeholdt dere som er betalende medlemmer. Som medlem får du tilsendt oppdaterte tilbud om våre kurs og turer, vårt medlemsblad og en rekke andre fordeler.
Bli medlem: https://soppognyttevekster.no/medlemskap/
Grasrotandelen.
Gi din andel av tippemidlene til Jærsoppen. Følg lenken, søk opp Jærsoppen og les mer om hvordan du velger å støtte oss.
https://www.norsk-tipping.no/artikler/har-du-blitt-grasrotgiver
Organisasjonsnr. 997 847 571
Kontonummer: 3265 11 67395
VIPPS-nr.: 562766
Vedtekter for Jærsoppen, Norges sopp- og nyttevekstforbund avd. Sør-Rogaland
Vedtatt på årsmøtet 2. februar 2012
Medlemsforeningen følger de vedtekter som gjelder for Norges sopp- og nyttevekstforbund
I tillegg gjelder lokale vedtekter:
Navn:
Foreningens navn er: Jærsoppen og er Norges sopp- og nyttevekstforbund avd. Sør-Rogaland
Styre:
Foreningen ledes av et foreningsstyre på minst tre medlemmer, med to varamedlemmer. Valg av styre foretas på årsmøtet. Leder velges for ett år. Øvrige medlemmer velges for to år slik at ikke alle trer ut samtidig. Varamedlemmer velges for ett år. Fordelingen av funksjoner gjøres internt i foreningsstyret.
Forslag til kandidater fremlegges av valgkomitéen som består av ett til tre medlemmer.
Styret møtes etter regler det selv fastsetter, dog skal det holdes styremøte når minst to styremedlemmer forlanger det. Leder har dobbeltstemme ved stemmelikhet.
Årsmøte:
Årsmøte holdes hvert år innen utgangen av februar og er foreningens høyeste organ. Alle medlemmer i foreningen som har betalt kontingent, har møte- og stemmerett, også B-medlemmer. Det er anledning til å gi fullmakt til møtende medlem for dem som ikke selv deltar. Foreningsstyret sender innkalling senest 14 dager før møtet. Forslag som ønskes behandlet sendes styret skriftlig innen i utgangen av januar.
Årsmøtet skal behandle:
• årsberetning
• regnskap pr. 31. desember
• budsjett og årsplan for inneværende år
• innkomne forslag
• valg av styre, valgkomité og revisor
• valg av delegat(er) til forbundets årsmøte
Forslag kan vedtas ved alminnelig flertall blant de avgitte stemmer. Ved stemmelikhet avgjør leders stemme. Vedtektsendringer krever 2/3 flertall av stemmer representert på årsmøtet. Vedtekter og vedtektsendringer gjøres kjent for forbundsstyret.
Fra årsmøtet føres referat som sendes Norges sopp- og nyttevekstforbund sammen med årsmelding og regnskap, så snart som mulig etter årsmøtet.
Ekstraordinært årsmøte innkalles når foreningsstyret eller minst 1/4 av medlemmene forlanger det. Frist for utsendelse er som for ordinært årsmøte.
Oppgaver:
Foreningen skal være:
• kontaktledd for egne medlemmer
• Norges sopp- og nyttevekstforbunds ansikt utad i lokalmiljøet
• arrangør av faglige tiltak slik som turer, kontroller, utstillinger, medlemsmøter, o. l.
• arrangør av kurs. Støtteberettigede kurs skal meldes og ferdigmeldes til Studieforbundet Natur og Miljø.
• ansvarlig for rapporter om virksomheten overfor forbundsstyret.
Nasjonale arrangementer går på omgang mellom medlemsforeningene etter innbyrdes avtale.
Oppløsning og utmelding:
Oppløsning av en medlemsforening eller utmelding fra Norges sopp- og nyttevekstforbund kan bare besluttes på ordinært årsmøte med minst 3/4 flertall av det antall stemmer som er representert på møtet. Besluttes en forening oppløst, skal dens aktiva tilfalle Norges sopp- og nyttevekstforbund. Stemmer årsmøtet for utmelding fra forbundet, gjøres dette gjeldende fra 1. januar påfølgende år. Foreningen fører fra da av sitt eget medlemskartotek og innkrever sin egen kontingent.