Sjømat i fjæra – tangsafari med smaksprøver

Tang og tare

Praktisk info

Dato: 10.05.25

Tidspunkt: 14:00 - 17:00

Adresse: Kvernevik Ring 85, 4049 Hafrsfjord, Norge

Forening: Jærsoppen

Region: Rogaland

Antall ledige plasser: 16

Pris fra: 50 kr

Ledere

Gunn Jensen Grefstad

+4797129018

grefstad@lyse.net

Bestill / Meld på

Påmeldingsfrist: 08.05.2025 23:59

Tang og tare er i vinden, hvordan utnytte denne fantastiske ressursen!

Visste du at tang og tare er proppfull av næringsstoffer og dessuten har en fin umamismak?

På dette kurset vil du lære hvor du kan plukke, hva du kan plukke og hvordan du kan bruke denne flotte ressursen fra havet. Du vil lære om bærekraftig sanking og ting du må være obs på i forhold til hvor og hva du sanker.

Agenda for dagen blir:

Hvorfor spise tang og tare
Gjennomgang av de mest vanlige artene som er i sesong.
Sanking
Behandling og lagring
smaksprøver

Dette er lurt å ha med:

Støvler og brodder (Evnt vadestøvler)
Saks, nett/vaskepose
Klær etter vær
Redningsvest
Godt humør!

Parkering:
Enten P-plass “Brutt Lenke” i Kvernevik (denne er ganske liten)eller P-plass ved Kvernevik båtforening (god plass til mange og bare bittelitt lenger å gå)
Eksakt oppmøteplass kommer etter påmelding.

Pris: medlem 50,-
ikke medlem 200,-

Vel møtt!

Vil du bli medlem?

Medlemskap