Åpent møte om verneområder i Sør-Rogaland

Praktisk info

Dato: 23.08.22

Tidspunkt: 19:00 - 21:30

Adresse: Espelandveien 240, 4337 Sandnes, Norge

Forening: Jærsoppen

Region: Rogaland

Antall ledige plasser: 25

Pris fra: kr

Ledere

Arrangementet er stengt for påmelding

Lær om hvilke lover som gjelder når du skal sanke sopp og nyttevekster

Lurer du på hvilke lover og regler som gjelder når du skal sanke sopp og nyttevekster?
Det viktigste spørsmålet er: hvordan finner vi fram til hva som gjelder for området vi ønsker å gå i? Vi sanker sopp, grønne vekster, tang og tare, og det ønsker vi å gjøre på en bærekraftig og lovlig måte. Det er viktig enten vi sanker for å spise, eller for å kartlegge.

Synnøve Thorvaldsen fra Statsforvalteren i Rogaland sin miljøvernavdeling vil holde et foredrag om hvilke lover og regler som gjelder for forskjellige typer verneområder, og hvordan vi finner fram til hva som gjelder for de enkelte områdene. Vi er også interessert i å vite om vi kan søke dispensasjon fra reglene, og om det er områder der vi kan hjelpe til med å registrere sopp og planter i artsobservasjoner.no.

Etter foredraget blir det tid for kaffe, kaker og drøs. Dette er det første møtet om høsten og da kan det være kjekt å snakke om hva vi fant våren som gikk og hvilke forventninger vi har til høsten.

Møtet er åpent for alle interesserte. Det er kjekt hvis du melder deg på slik at vi vet omtrent hvor mange som kommer. Vi treffes i kaféen i Rogaland Arboret.
Velkommen!!!

Oppmøtedetaljer

Det blir mulig å kjøre helt fram til kafèen. Ta til høyre ved første parkeringsplass, og kjør igjennom den åpne bommen.