Kurs med Ting med Tang og sanketur til Ølberg

Tang- og taretur med sanking og smaksprøver


Etter å ha gjennomgått et kjempespennende og lærerikt nettkurs med Anne Lise og Bjørn fra Ting med Tang  https://tingmedtang.no  arrangerte Gunn og Tove tre sanketurer til Ølberg. Det var så stor interesse for dette kurset, og koronareglene var så strenge, at vi var nødt til å dele oss i tre.

Alle turene var lagt til et tidspunkt med veldig lavt vann, slik at vi hadde lett tilkomst til tangen og taren. Gunn har lang erfaring og ga oss god veiledning om hva vi skulle plukke, og hvordan vi skulle gjøre det på en bærekraftig måte. Hun hadde også på seg vadere slik at hun kunne hente opp litt forskjellig fra dypere vann.

Vi fant mye forskjellig. Havsalat, søl, krusflik, sukkertare, fingertare, remtang, butare, grisetang, grisetangdokke, blæretang, sagtang, og mange vi ikke visste navnet på.

Etter at vi hadde sanket det vi ville ha, vanket det smaksprøver. Snøfrisk med grisetangdokke på hjemmelaget brød med remtang i. Grillet sukkertare med dadler. Grillet tare og varm salat med løk og tare. Takk til Gunn og Tove for en kjempeflott tur.