Vi ble nitten stykk som samlet oss i Alsvik for å plukke granskudd. Tove Skår fortalte om hvordan hun bruker granskudd, og hadde på forhånd delt tips og nettsider med oppskrifter med oss.
https://margitvea.no/oppskrifter/tid-for-granskudd/
https://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/granskuddsirup/
Mye gode tips her.
Av granskudd kan vi lage, sirup, gele, pesto, hostesaft, salt, pickles, dram/snaps
Jeg henter skuddene når de er litt store og koker minst 1 time. Deretter lar jeg vannet kjølne før jeg siler av. Gjerne natten over. Så koker jeg inn væsken etterpå for å få kraftigere smak. Da er det klart for sukker. I det siste har jeg brukt mørkt muskadova sukker. En kan fint bruke vanlige sukker, men da får en bedre smak om det får putre en time eller to. Sluttresultatet blir kraftig og litt karamelisert smak. Vanlige oppskrifter er lettere og søtere i smak.
Grannskuddsirup og grannskuddsalt er supert ha på stekt sopp og stekte grønnsaker.
Entusiastiske deltakere. Det ble nok granskudd til alle.
Sirup, salt og pickles.