Den store artsjakten 2021

Praktisk info

Fra: 05.06.2021 12:00

Til: 05.06.2021 14:00

Adresse: Gustav Vigelands vei 27, 4023 Stavanger, Norge

Forening: Jærsoppen

Region: Rogaland

Pris medlem: Gratis:

Pris ikke-medlem: Gratis:

Antall plasser: 15

Antall plasser igjen: 1

Ledere

Olav Balle

olav@vrnc.no

Arrangementet er allerede ferdig

Vi skal finne og registrere flest mulig arter i løpet av en dag

Med «Den store artsjakten» ønsker vi å skape et øyeblikksbilde av artene vi kan finne i Norge. Eksperter og naturinteresserte møtes og jobber sammen, og på Artsjakten-arrangementene rundt omkring i landet kan nye artsjegere lære seg å kartlegge utvalgte, lokale arter og å legge artene inn i Artsobservasjoner.no.

Botaniker Olav Balle vil hjelpe oss med å bestemt de plantene vi finner. Turen i år vil gå rundt Litla Stokkavatnet i Stavanger. Vi møtes på parkeringsplassen ved Gustav Vigelandsvei 27.

Vi ber alle følge råd og anbefalinger for smittevern. Det er derfor nødvendig at alle som vil delta melder seg på forhånd. Vi har også begrenset antall deltakere.

Samtidig er det en konkurranse:

Hvilken artsjeger finner flest arter? Hvilken forening og lokalforening registrerer flest arter? Hvilket lokale arrangement finner flest arter? Hvilken kommune får flest registrerte arter. Det blir flotte premier i ulike klasser fra Natur og Fritid.

Dette er et samarbeid med Sabima. https://www.sabima.no/arrangement/artsjakten/ Turlederne vil hjelpe til med bestemmelse av planter og sopp og informasjon om hvordan en registrerer funna i Artsobservasjoner.no

Det er fullt mulig å delta sammen med barn!

Ta med GPS, mobil eller kart, samt noe å notere på/med.