17.juni var det Sankefestival i Hjelmelandsvågen. Jærsoppen stilte på festivaltorget med stand, brosjyrer og smaksprøver. Kristine Enger og Li Zhang representerte Jærsoppen (og deltok på festivalen.)
Det var fantastisk sommer vær. Kristine tok med nydelig saft med nyperose og mjørdurtblader. Hun delte ut brosjerer, smaksprøver og ga masse god og nyttig råd til folk om ulike vekster og deres bruksområde. Li hadde laget surdeigkjeks med ramsløksalt og syltet ramsløk i Sichuan-stil.
Li hadde også levert sin syltede ramsløk inn til konkurransen om beste hjemmelaget produkt. Denne vant Beste produkt i åpen klasse. Ramsløken er syltet i en tradisjonell syltekrukke med salt, sichuan pepper, ingefær og chili.
Her er noen lenker til oppskrifter på Sichuans naturlig fermenterte syltede grønnsaker:
Sichuan’s Naturally Fermented Pickles (Paocai, 泡菜) | The Mala Market
Pickled Vegetable Sichuan Style – China Sichuan Food