Den store artsjakten 2019

Den store artsjakten

Praktisk info

Fra: 17.08.19 10:00

Til: 17.08.19 16:00

Adresse: Henrik Ibsens gate 59, 4021 Stavanger, Norge

Forening: Jærsoppen

Region: Rogaland

Pris medlem: Gratis:

Pris ikke-medlem: Gratis:

Arrangementet er allerede ferdig

Jærsoppen inviterer deg til å bli med på den store artsjakten!

Artsjakten er en årlig nasjonal dugnad hvor det er om å gjøre å finne flest plante-, dyre- og sopparter i løpet av ett døgn. Les mer her: https://www.sabima.no/arrangement/artsjakten/

Arrangementet på Mostun retter seg mot alle som har interesse for plante-, sopp- og dyreliv, og som vil være med på en kjekk dugnad. Det er ingen krav til forkunnskaper, og organisasjonene som står bak det lokale arrangementet stiller med fagkunnskap om artene og artsregistrering. Det er fullt mulig å delta sammen med barn!

Mellom klokken 10 -12 vil det være opplæring i bruk av registreringsverktøy og informasjon om hva dere trenger for å registrere arter. Ta med GPS, mobil eller kart, samt noe å notere på/med. Vi har noen GPS’er til utlån.

Frem til klokken 14.00 vil dere gå ut og finne arter rundt Mosvatnet, evt andre steder etter eget ønske. Det vil være noen igjen på Mostun som kan hjelpe til hvis noen har spørsmål angående arter.

Fra ca 14.00 -16.00 registreres artene på Mostun. Her er det trådløst nett, og kyndige folk som kan hjelpe til slik at registreringen blir riktig. Ta med egne laptoper eller last ned appen Artsjakten og bruk egen mobil.

Det er også en nasjonal konkurranse en kan delta i:
Hvilken artsjeger finner flest arter? Hvilken forening og lokalforening registrerer flest arter? Hvilket lokale arrangement finner flest arter? Hvilken kommune får flest registrerte arter? Vinnerene i de ulike klassene får flotte premier fra Natur og Fritid.

Arrangører lokalt:
Jærsoppen. Lokallag for Sør-Rogaland, i Norges sopp- og nyttevekstforbund
Norsk Zoologisk Forening avdeling Rogaland
Botanisk Forening, avdeling Stavanger
Besøkssenter våtmark Jæren
Naturvernforbundet i Rogaland